ATILIM ÜNİVERSİTESİ SİVİL HAVACILIK EĞİTİM HANGARI

Esenboğa Havalimanı Atılım Üniversitesi Eğitim Hangarı

Hangarımız 1500 m2 alana sahiptir. Giriş bölümü uçakların konaklaması ve parkı amaçlı kullanılmaktadır. Alt kat kimyasal depo, uçak gövde motor laboratuvarları, soyunma odaları, tuvaletler, duşlar, kazan dairesi ve kompresör odası birimlerinden oluşmaktadır. En üst kat ise uçak elektrik elektroniği sınıfı, yönetici odaları, teorik dersler sınıfı, öğrencilerin çay, kahve içip yemek yiyebilecekleri bir dinlenme odası ve mutfak barındırmaktadır.

Hangarımız Esenboğa Havalimanı İniş Kalkış Pisti’nin yanında olup öğrenciler, havacılığın olmazsa olmazları arasında olan uçak iniş kalkışlarını gözlemleme faaliyetini gerçekleştirebilmektedirler.

Sivil Havacılık Yüksekokulu öğrencilerimiz haftanın belirli günlerinde eğitim hangarımıza gelerek buradaki Cessna 337 uçağını ve proje kapsamında hangarımızda bulunan Bombardier Challenger uçağını gözlemleyebilmekte; uçakların üzerinde parça sökümü – takımı, uçuş öncesi ve sonrası bakımlarının dokümanlar ve check list’ler yardımıyla nasıl yapıldıklarını öğrenip uygulayabilmektedirler. Öğrencilerin bire bir uçak üzerinde yaptıkları çalışmaların onlara iş hayatlarında büyük katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Atılım Üniversitesi Sivil Havacılık Hangarında uçak çekme aracı, uçak harici elektrik güç kaynağı (arel) jeneratör, binek araç, uçak kaldırma krikosu (jack), nitrojen ve oksijen ikmali yapma tüpü mevcuttur.